Castellum 3,7 MWp

”Det här är en bransch som växt snabbt på kort tid. Vi har kämpat för att hitta en trovärdig motpart och Soltech Energy Solutions hade tillräckligt bra på fötterna” säger Castellums hållbarhetschef Filip Elland

En av Nordens största solcellsanläggningar på tak

Vi har åt vår kund Castellum byggt en av Nordens största solcellsanläggningar på tak. Ett otroligt spännande projekt som både vi som leverantör och vår kund är mycket stolta över.

I början av året kommunicerade Castellum storsatsningen ”100 på sol”, vilket innebär att man bygger 100 solcellsanläggningar på befintliga byggnader fram till 2025. Nu växlar Castellum upp ytterligare och bygger en av Nordeuropas största solcells-anläggningar på en av sina nyaste logistikanläggningar – Hisingen Logistikpark – utanför Göteborg.

Nu är Castellum en god bit på väg då 210 ton med solpaneler, i juni, anlände till Hisingen Logistikpark utanför Göteborg, fördelat på 34 långtradare!
Pallarna med effektiva solpaneler lyftes upp av Soltech Energy Solutions på det 35 000 kvadratmeter stora taket. Projektet är gigantiskt och har aldrig tidigare genomförts i Sverige.
Anläggningen står klar hösten 2020 och kommer producera 3 300 000 kWh grön närproducerad el varje år.

”Vi har lång erfarenhet från kraft och solindustrin och det går hand i hand med den utveckling vi ser där företag i allt högre utsträckning satsar på hållbar energi i stor skala”, säger Teresia Gillgren, operativ chef och projektledare på Soltech Energy Solutions.

Fakta om projektet:

Effekt:
3,67 MWp
Antal paneler:
8 730 st
Panelmodell:
Q-cells QQ.Peak 420 Wp
Växelriktare:
15 st Huawei 185 kW @ 800V
Yta:
30 000 m2
Montagesystem:
Van der Valk Öst-Väst
Drift & Underhåll:
5 år med produktionsgaranti
Byggperiod:
Juni – september 2020