Solceller på mark

En solpark skapar inte bara förnybar el för markägaren utan även närområdet, och adderar därmed en intäktskälla. Solparker blir allt vanligare i vårt land med många oanvända ytor, och byggs alltid med hänsyn till markförutsättningar, djur och natur.

Solparker gör stor skillnad

Det lokala behovet av grön el och förnybar energi är högre än någonsin – samtidigt som vi bor i ett land med många oanvända ytor. Eftersom solparker kan producera stora mängder förnybar energi för närområdet, kommer de att bli en allt vanligare syn i Sverige – som en viktig pusselbit i den gröna omställningen. En oanvänd yta kan med relativt enkla medel omvandlas till en solpark. För en markägare som vill ha ett hållbart och lönsamt komplement till en sin egen verksamhet är steget till att bli solbonde med andra ord inte så stort.

Våra pågående solparksprojekt

Tre exempel på våra solparkslösningar

Åbro Bryggeri: 8 000 000 kWh

Med en 10 hektar stor solcellsanläggning på mark hjälpte vi Åbro Bryggeri att bli självförsörjande på solel. Sveriges största solpark ansluten till enbart en industri.

Tack vare vårt unika montagesystem kunde vi bygga en solpark på en deponi, och därmed nyttja en oanvändbar yta till att producera energi för kommunens invånare.

Öringe solpark: 5,9 GWh

Vi tror så mycket på solparker som energilösning att vi byggt en egen, för vår koncern Soltech Energy. Öringe solpark på 7 hektar, i Getinge, Halmstads kommun.

Är ni intresserade av solceller på mark?

Ta kontakt med mig, så pratar vi om era behov!

Jag heter Jonas Wågenberg och är tf affärsområdeschef för Soltech Energy Solutions solcellslösningar på mark.

Skicka ett mejl till Jonas

Vi har hela lösningen

Solceller, smart lagring och service.

Vi har det som ni behöver.