Lintex 1 200 kWp

2019 byggde Lintex i Nybro Sveriges då största takbaserade anläggning på en industri. Vi tog fram en lösning och behovsanpassad beräkningsmodell för att möjliggöra en storskalig installation överstigande de 255 kWp som normalt installeras på större fastigheter.

Minsta möjliga miljöavtryck

Nybro kommun har ambitionen att göra ett så litet avtryck som möjligt på miljön. Det gäller material som används i deras produkter, tillverkningsmetoder och inte minst energiförbrukning. Att investera i solenergi är därför en självklarhet och efter en upphandling kom man fram till att Soltech Energy Solutions skulle bli en bra partner. Installationen på Lintex i Nybro är på ca 1 200 kWp effekt fördelat på 10st växelriktare på 100 kW styck levererade av ABB. En unik design, ett gediget kalkylarbete och ett nära samarbete med Nybro Energi möjliggjorde investeringen med en god lönsamhet.

Om solanläggningen

Effekt:
Cirka 1 200 kWp
Antal paneler:
Yta:
Driftstart

”Vi försöker göra ett så litet avtryck som möjligt på miljön. Det gäller material vi använder i våra produkter, tillverkningsmetoder och inte minst energiförbrukning. Att investera i solenergi är därför en självklarhet och efter en upphandling kom vi fram till att Soltech Energy Solutions verkade vara den mest kompetenta partnern för oss.”

Paul Magnusson, VD Lintex AB 

Vi har hela lösningen

Solceller, energilager och service.

Vi har det ni behöver.